[Solved] Opening STL files

Product design in 3D, mechanical engineering, kinematics, dynamics, parts and components, surfacic, assemblies...

Moderators: remi77, Daniel, jacs

alexvass
Private
Private
Posts: 5
Joined: Mon Dec 10, 2007 8:26 am
Location: Piraeus
Contact:

[Solved] Opening STL files

Unread post by alexvass » Thu May 19, 2011 9:07 am

Hi everybody,
i have an stl file (capacity 17MB) that i can open it with other SWs like Geomagic, Leios, Zprint, Solidworks, but i can't open it with my TopSolid (v6 and v7). It has almost 500K triangles. Is it possible to open it?
Do i have to put something in my top.cfg file, in order to open big stl files?

Thanks
There are no problems ... only challenges!

User avatar
remi77
Administator
Administator
Posts: 280
Joined: Thu Feb 22, 2007 10:05 am
Contact:

Unread post by remi77 » Thu May 19, 2011 10:40 am

Hello,

None,

You may have to wait a bit, it always takes a bit of time to load STL files,

See you,

Rémi :wink:
Last edited by remi77 on Thu May 19, 2011 11:05 am, edited 1 time in total.

User avatar
jehronimo
Major
Major
Posts: 149
Joined: Thu Mar 01, 2007 1:05 pm

Unread post by jehronimo » Thu May 19, 2011 10:54 am

Hi,

The opening of STL file in TopSolid'Design is very long, and maybe your PC is not correctly configured (you absolutely for big STL file to use a x64 OS and software system).

I strongly recommend you, if it is possible for you, to open it with TopSolid'Cam (the interface is not the same than the Design). It is really faster than TopSolid'Design.

jehronimo

alexvass
Private
Private
Posts: 5
Joined: Mon Dec 10, 2007 8:26 am
Location: Piraeus
Contact:

Unread post by alexvass » Thu May 19, 2011 12:34 pm

[closed]

Really help me jerohimo.

Thanks
There are no problems ... only challenges!

GrainWise
Private First Class
Private First Class
Posts: 17
Joined: Tue May 19, 2009 4:39 pm
Location: Southern Virginia

Unread post by GrainWise » Fri May 20, 2011 9:55 pm

My client that sent me the .asc file also sent me a .stl file (52MB) that crashed/stalled TopSolid when I tried to open it in TopSolid'Design.

I just opened it in TopSolid'WoodCam and it opened in about 5 seconds and it looks great!

Thanks for the tip!

-Kevin

Post Reply