[Solved] Toolpath filtering

Everything about new TopSolid'Cam 7 software.

Moderators: remi77, Daniel, Bill

Top'Noob
First Officer Cadet
First Officer Cadet
Posts: 245
Joined: Fri Jun 15, 2007 3:05 pm

[Solved] Toolpath filtering

Unread post by Top'Noob » Tue Nov 15, 2011 2:31 pm

Hello everyone,

Now that I have a functional post processor I wanted to run some tests. I have a simple part programmed using the SUPER FINISH toolpath. I successfully created a program and ran it in the machine. Unfortunately the program is not producing G2 or G3 arc moves even though the part is round. I am getting many many tiny G1 linear moves. This is causing the machine to run very slowly because there are so many tiny lines of code in the program.

How can I make TopSolid 7 "filter" the toolpath and create a more efficient program using arcs instead of tiny linear segments?

Is there an option to set within TopSolid 7 or perhaps a change to be made in the post processor?

User avatar
flavio_ruivo
Master Corporal
Master Corporal
Posts: 32
Joined: Thu Mar 01, 2007 12:09 pm
TopSolid Module: TopSolid'Cam
TopSolid Version: 7.9
Location: Leiria-Portugal
Contact:

hi

Unread post by flavio_ruivo » Thu Nov 17, 2011 6:30 pm

Hi,

What kind of 2D or 3D programs?

- If 2D, should do, if it does not, have to change the PP
- If 3D is in principle only makes the approaches / retracts to make the whole toolpath you must activate "Nurbs Optimization", in V6 in 7 should be the same principle.

Best Regards
Flávio Ruivo

Top'Noob
First Officer Cadet
First Officer Cadet
Posts: 245
Joined: Fri Jun 15, 2007 3:05 pm

Unread post by Top'Noob » Mon Nov 28, 2011 8:30 pm

Thanks for the reply flavio_ruivo 8)

I didn't reply sooner because I never got e-mail notification that this thread was updated.

I looked for Nurbs Optimization but couldn't find anything like that :cry:

User avatar
flavio_ruivo
Master Corporal
Master Corporal
Posts: 32
Joined: Thu Mar 01, 2007 12:09 pm
TopSolid Module: TopSolid'Cam
TopSolid Version: 7.9
Location: Leiria-Portugal
Contact:

Unread post by flavio_ruivo » Tue Dec 20, 2011 5:38 pm

Hi,

Yes is true, not have this option yet, I hope that have in the future.

Best Regards,
Flávio Ruivo

Post Reply