operation ts7

Forum about TopSolid'Design 7 release.

Moderators: remi77, Daniel, jacs, Romain, Bill

solidsnake
Master Corporal
Master Corporal
Posts: 43
Joined: Thu Oct 21, 2010 3:22 pm

operation ts7

Unread post by solidsnake » Fri Oct 05, 2012 3:12 pm

1 in the sketch to the offset of one side how to do? without having to copy the sides!
2 holes in how to draw more holes without having to do the same with a single hole? how to copy the holes?
thanks

User avatar
jehronimo
Major
Major
Posts: 149
Joined: Thu Mar 01, 2007 1:05 pm

Unread post by jehronimo » Mon Oct 08, 2012 4:45 pm

Hi,

I don't understnd your 1. request.

For 2., do you know you can "quickly" copy an operation in TS'7? Just highlight your operation (drill, chamfer, radius), press CTRL and drag&drop your operation to the destination (face, edge..)!!

jehronimo

User avatar
Bill
Master Chief
Master Chief
Posts: 115
Joined: Wed Feb 21, 2007 8:17 pm
TopSolid Module: TopSolid'Design
TopSolid Version: 7.5
Location: Chicago
Contact:

Unread post by Bill » Mon Oct 08, 2012 8:47 pm

HI,

For item 1.... Just use rotative selection on the profile. This will allow you to select just the single segment instead of the entire profile. (Rotative selection = hold left mouse button down and tap the right mouse button. Then let go).

For item 2....Drag and drop is great! But you can also create a series of points in a sketch. Once you are done defining them all, be sure you are not in a function, then right mouse click and choose "Drilling group" from the contextual menu. Or go to the Drilling icon, right click on it, and you will find the drilling group icon there.

Have fun with TopSolid 7!
Happy Designing
Bill
Technical Director
Missler Software Inc

solidsnake
Master Corporal
Master Corporal
Posts: 43
Joined: Thu Oct 21, 2010 3:22 pm

group holes in a part and in a assembly

Unread post by solidsnake » Wed Oct 10, 2012 6:53 am

thanks for the replies all ok
a copy of the holes is ok when I work in a part ...!
I tried to copy the holes in an assembly ... but the drag does not work because
the whole assembly is copied and not just holes ... why?
how to make a copy of the holes when working in an assembly?
I found only the command drilling and not the group of holes
command in the drilling plan for each hole ... it takes a group of plans?
thanks

solidsnake
Master Corporal
Master Corporal
Posts: 43
Joined: Thu Oct 21, 2010 3:22 pm

copy sketch

Unread post by solidsnake » Wed Oct 10, 2012 7:18 am

in a sketc to copy a symmetric profile parametric with respect to the original?
I tried drag and drop but the copied profile is parametric with respect to the original
when I change the size of the original profile does not change the symmetric?
the original profile to a pink color
after copying the original profile to a blue color and the copied profile to a gray color but are not parametric why?

User avatar
jehronimo
Major
Major
Posts: 149
Joined: Thu Mar 01, 2007 1:05 pm

Re: group holes in a part and in a assembly

Unread post by jehronimo » Wed Oct 10, 2012 11:37 am

solidsnake wrote:thanks for the replies all ok
a copy of the holes is ok when I work in a part ...!
I tried to copy the holes in an assembly ... but the drag does not work because
the whole assembly is copied and not just holes ... why?
how to make a copy of the holes when working in an assembly?
I found only the command drilling and not the group of holes
command in the drilling plan for each hole ... it takes a group of plans?
thanks
But it seems your holes are made in the part, isn't it? So you can't copy them in an assembly structure...

Post Reply