Trouble getting mold design into draft document

CAD solution for mold making: slider design, guide rails, jacks,
mold base, components and process, coolant circuit, control via mold levels, creation of drawings, parts lists...

Moderators: remi77, Daniel, jacs

Goodtimes
Private
Private
Posts: 9
Joined: Thu Mar 20, 2008 6:10 pm

Trouble getting mold design into draft document

Unread post by Goodtimes » Thu Mar 20, 2008 6:18 pm

Greetings,

I am currently working on a tool that is 499,203KB and when I try to import the mold into the 2D draft mode, I either get a function failure, or the program crashes, or it just doesn't work, but doesn't kick me out.

I have tried both the Mold A/B side option and the basic Main view option to import, and neither have worked.

Any ideas on what may be the cause of this? And how to fix this?

Thanks

Top'Noob
First Officer Cadet
First Officer Cadet
Posts: 245
Joined: Fri Jun 15, 2007 3:05 pm

Unread post by Top'Noob » Thu Mar 20, 2008 6:20 pm

Hi Goodtimes !

Welcome to the forum !

Sorry I can't help with your issue but hopefully somebody who can will be along soon.

User avatar
RICHARD LALONDE
Sergeant
Sergeant
Posts: 68
Joined: Fri Feb 23, 2007 2:07 pm
Location: Montreal
Contact:

Unread post by RICHARD LALONDE » Thu Mar 20, 2008 7:53 pm

HAVE YOU TRY TO PURGE THE GEOMETRY ?
THE FILE WILL COME SMALLER
IF EVERYTHING WAS DESIGN INSIDE THE MOLD YOU SHOULD HAVE NO PROBLEM
YOU SHOULD IMPORT THAT INSIDE THE DRAFT BUT UNDERTHE MOLD OPTION TO HAVE THE A&B SIDE OR TO HAVE THE SPECIAL DRAFT FEATURE FOR THE MOLD

User avatar
Larry M.
Master Chief
Master Chief
Posts: 132
Joined: Thu Apr 12, 2007 3:03 am
Location: Michigan

Unread post by Larry M. » Thu Mar 20, 2008 9:06 pm

Are you getting an "Indexing Error?"

Also watch your memory usage, if your on a 32bit OS TS only can go up to 1.8mb before it crashes. And you have a pretty large Mold file.

Purging will help as Richard said also.

User avatar
jehronimo
Major
Major
Posts: 149
Joined: Thu Mar 01, 2007 1:05 pm

Unread post by jehronimo » Sun Mar 23, 2008 11:22 am

...and also check your visual tolerance in the 3D. You must decrease it to 0.2mm (or 0.008in :D ) and 5, the original values. The filesize will be smaller, and it helps a lot for the memory consumption...

Jehronimo

Goodtimes
Private
Private
Posts: 9
Joined: Thu Mar 20, 2008 6:10 pm

Unread post by Goodtimes » Mon Mar 24, 2008 5:29 pm

I purged the geometery and was able to get new A/B side views in a new draft document.

Thanks for your help. I will be back if something else comes up.

Goodtimes
Private
Private
Posts: 9
Joined: Thu Mar 20, 2008 6:10 pm

Unread post by Goodtimes » Mon Mar 24, 2008 5:31 pm

What does the purge geometery do?

Because my file size has gone from 500MB to 120MB.

Am I loosing any important information?

Thanks

User avatar
jehronimo
Major
Major
Posts: 149
Joined: Thu Mar 01, 2007 1:05 pm

Unread post by jehronimo » Mon Mar 24, 2008 5:54 pm

Hi,

You do not loose any informations, of course!! You do not break associativity, be quiet :D

The Purge remove all the saved informations in your design. If you check your tree, you would see some operations with a * symbol. It means that those operations are kept in the design "memory", to improve the next computation time. Or it allows you, by keeping those intermediate geometries to get a faster computation, if you have to modify an operation in the middle of the tree, for example. The system will go back to the first * operation, and will compute from this shape.

So if you understand correctly, the next modification of your file will take a long time, because the system will compute again the intermediate operations that no longer exist today in your file...

Goodtimes
Private
Private
Posts: 9
Joined: Thu Mar 20, 2008 6:10 pm

Unread post by Goodtimes » Mon Mar 24, 2008 6:48 pm

Thank you for the information.

Post Reply